Португалия

Нова година 2018 в Лисабон
Маршрут:
София - Лисабон - София

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Самолет

от 624 €
Програма
Информация за полетите
полет дата излитане час кацане час
FB 563 30-12-2017 София, Терминал 2 20:45 Лисабон 22:55
FB 564 04-01-2018 Лисабон 23:30 София Терминал 2 05:35 +1

ден първи 30.12.2017
Програмата започва със среща на летище София с представителя на туроператора за директен полет до Лисабон. След кацане в Лисабон Ви посреща представител на фирмата-партньор в Португалия за трансфер и настаняване в избрания от Вас хотел.
Нощувка.

ден втори 31.12.2017
Закуска. Свобдно време за почивка, самостоятелни разходки или присъединяване към организирана допълнителна екскурзия: Полудневен тур на Лисабон , която се провежда на Руски език! Тръгване от хотелите сутринта около 08:30ч- 09:00ч.
Цена при минимум: 25 човека- 25 евро; 15 човека- 30 евро
Вечерта посрещане на Новата 2018 година с много усмивки и настроение!
Нощувка.

ден трети 01.01.2018
Закуска. Свобдно време за почивка и самостоятелни разходки или резервация за Фадо шоу с вечеря.
Цена при минимум: 25 човека- 64 евро; 15 човека- 70 евро
Нощувка.

ден четвърти 02.01.2018
Закуска. Свободно време за почивка, самостоятелни разходки или присъединяване към организирана допълнителна целодневна екскурзия: Обидош-Назаре-Баталя-Фатима, която се провежда на Руски език! Тръгване от хотелите около 08:00ч. сутринта.
Цена при минимум: 25 човека- 54 евро; 15 човека- 66 евро
Нощувка.

ден пети 03.01.2018
Закуска. Свободно време за почивка, самостоятелни разходки или присъединяване към организирана допълнителна целодневна екскурзия до Евора , която се провежда на Руски език! Или втори вариант целодневна екскурзия до Порто , която се провежда на Руски език!Тръгване от хотелите около 7:00- 08:00ч.
Цена за Евора при минимум: 25 човека- 53 евро; 15 човека- 65 евро
Цена за Порто при минимум: 25 човека- 76 евро
Нощувка.

ден шести 04.01.2018
Закуска в хотела и освобождаване на стаите до 12:00ч.
Свободно време или присъединяване към организирана целодневна екскурзия: Синтра- Кабо Да Рока- Кашкайш , която се провежда на Руски език! Тръгване от хотелите около 08:00ч. сутринта.
Цена при минимум: 25 човека- 45 евро; 15 човека- 55 евро
След това предстои организиран трансфер до литище Лисабон за полет до София.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет: София - Лисабон - София с включени летищни такси в размер на 110 евро
 • Трансфер: летище-хотел-летище
 • 5 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел.
 • Медицинска застраховка.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
 • Допълнителни екскурзии и разходи от личен характер.
 • Новогодишна вечеря.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ
 • Горивна такса.
 • Градска такса - 1 евро на ден на човек. Заплаща се на място в хотела.
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70г. до 85г.: 6 евро за 6 дни.

Допълнително се заплаща:
 • Допълнителни екскурзии и разходи от личен характер.
Новогодишна Вечеря в:
Roma hotel 3* 79 евро за възрастен и 40 евро за деца до 11г., напитки по време на храненията - 6.50 евро на човек на ден.
Real Park hotel 4* 105 евро за възрастен и 53 евро за деца от 3-11г
Real Palacio hotel 5* 126 евро за възрастен; 70 eвро за деца от 3-11г
Dom Pedro Palace hotel 5* 200 eвро за възрастен и 100 евро за деца от 4- 11г.
Altis Grand hotel 5* 200 евро за възрастен и 100 евро за деца от 4-11г
 • Допълнителни екскурзии и разходи от личен характер.

Eкскурзии по желание срещу допълнително заплащане

Полудневна обиколка на Лисабон
Запознаването Ви с Лисабон ще започне с посещението на района Белем. Там ще откриете най–красивите и исторически значими паметници от 15 и 16 век. Ще направите кратка спирка до Кулата Белем, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тя е била отправна точка на някои от Португалските морски експедиции. Обиколката продължава със спиране до Паметника на откривателите, построен в чест на 500-ната годишнина от „смъртта” на Хенри Мореплавателя. В този район се намира и Манастира Жеронимуш, чиято сграда се счита за архитектурен шедьовър на стила Мануелино и е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обиколката продължава по протежението на река Тежу и ще достигнете до Алфама – един от най-старите райони на Лисабон, където в атмосферата на малките и тесни улички са се съхранили традициите на града. Прекосявайки централната част на града, района Байша (Baixa) ще се насладите на красотата на най-известните площади в Лисабон – Търговския площад (Praça do Comércio), площад Rossio, наричан още „сърцето на града” и емблиматичния Restauradores. Разходката продължава по красивия булевард Avenida Liberdade и завършва на площад Marques de Pombal, където се издига величествена статуя на португалски държавник от 18 век, който е отговорен за реконструкцията на Лисабон след едно от най- опустошителните земетресения в историята на Лисабон през 1755г.
Провежда се на Руски език!
(По желание може да се посети Манастира Жеронимуш - входна такса - 8 евро)
 • Цена при минимум 35 човека: 20 евро на човек. Цена при минимум 25 човека: 28 евро на човек. Цена при минимум 15 човека: 34 евро на човек.

СИНТРА, КАБО ДА РОКА, КАШКАЙШ, ЕЩОРИЛ - целодневна екскурзия
В рамките на един ден ще имате възможността да се запознаете с романтичната и красива Синтра и крайбрежието на запад от Лисабон. Разходката в Синтра започва с Националния Дворец и преминава по малките тесни улички на градчето. Тук ще имате свободно време, за да се разходите и сами да усетите вълшебната атмосфера, служеща като вдъхновение на много поети, да се насладите на множеството занаятчийски работилнички и кафенета и да опитате от вкусните традиционни местни сладкиши "queijadas" и “travesseiros”. Пътуването Ви продължава до Cabo da Roca – най-западната точка на континентална Европа. Ще имате възможност да се насладите на впечатляващия плаж Guincho по крайбрежието до красивите скали Boca do Inferno. Отново по крайбрежието достигате и красивия курорт Кашкайш, с малки плажове и красиво яхтено пристанище. На път към Лисабон ще минете и през курорта Ещорил, за да видите известното казино и градините пред него. Връщане в Лисабон в късния следобед.
(По желание може да посетите Националния дворец – входна такса - 10 евро).
Eкскурзията се заявява предварително от България. Провежда се на Български език!
 • Цена при минимум 35 човека: 24 евро на човек. Цена при минимум 25 човека: 32 евро на човек. Цена при минимум 15 човека: 52 евро на човек.

Обидош - Назаре - Баталя - Фатима - целодневна
Екскузията Ви запознава с района на север от Лисабон. Първата спирка е в Обидош – малко селце, оградено с крепостни стени, с типични бели къщи, с балкони от ковано желязо и известната крепост Pousada do Castelo. След това ще посетите Назаре – едно от най-пъстроцветните португалски рибарски селища. При възможност ще отидете до Ситио, от където може да се насладите на красивата гледка към плажа и океана. След обяд следва посещението на Манастира Баталя (част от културно-историческото наследство на ЮНЕСКО), шедьовър в готически стил, с впечатляващи витражи (входната такса не е включена).
Обиколката продължава към град Фатима - най-святото място за поклонение в Португалия. Арабското си име дължи на една легенда от XII век, според която дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята на пророка Мохамед, приема християнството от любов към рицар и бива погребана там. Връщането в Лисабон е привечер.
Входна такса Манастира Баталя: 6.50 евро.
Eкскурзията се заявява предварително от България. Провежда се на Български език!
 • Цена при минимум 35 човека: 38 евро на човек. Цена при минимум 25 човека: 48 евро на човек. Цена при минимум 15 човека: 60 евро на човек.

 • Програмата може да претърпи промени. Възможно е разместване на екскурзиите ден по ден.
 • Екскурзиите се заявяват предварително от България.
 • Минимален брой участници: 35
 • Краен срок за набирането им: 1 месец преди датата на отпътуване

Застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица № 17 260 1315 0000573063 /от 19.01.2017 г. до 18.01.2018 г. на ЗАД "АРМЕЕЦ", ул. Стефан Караджа №2, 1000 София.