Албания

ЛЯТО 2020 В САРАНДА - TERRA INCOGNITA - 6 НОЩ. С АВТОБУС
Маршрут:
София-Саранда-София

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
15.08.2020 г.,   22.08.2020 г.,   29.08.2020 г.,   05.09.2020 г.,   12.09.2020 г.,   19.09.2020 г.,   26.09.2020 г.

от 499 лв.
Програма
ПРОГРАМА „ПОЧИВКА В САРАНДА – TERRA INCOGNITA”:

 • 1 ден (събота) – СОФИЯ – ИГУМЕНИЦА – САРАНДА (625 км.)
06:00 ч. Отпътуване от София - Ал. Невски по маршрут София – Сандански - ГКПП Кулата – Промахонас. Пътуването е изцяло през скоростния магистрален път Е90 – по магистралата VIA EGNATIA покрай градовете Козани, Верия, Янина до Игуменица. Преминаване през граничния пункт Мавромати-Кафе Боте и само след 29 километра достигане до крайбрежния град Саранда в Албания. Настаняване в хотелите. Вечеря по меню 19.30ч.-20.30ч. Нощувка в хотела.

 • 2 ден (неделя) – САРАНДА ПЛАЖ И АЛБАНСКА ВЕЧЕР
Закуска в хотела. Свободно време за разходки и плаж и запознаване с курорта Саранда. Всеки дошъл в Саранда трябва да се разходи по крайбрежната алея, която местните наричат „Лунго Маре“ с красиви заведения и кафенета и да изпие едно хубаво „еспресо корто“ или традиционна албанска бира Корча или Тирана, да посети Ксамил и замъка Лекурси. Вечеря в хотела. Вечерта Възможност за допълнителна екскурзия срещу заплащане – 28 евро (55 лева) – АЛБАНСКА ВЕЧЕР В ЗАМЪКА ЛЕКУРСИ, разположен на високо място над града Саранда с красива гледка към залива. Екскурзията включва трансфер с автобус от хотела до замъка и обратно, традиционни албански плата с мезета и разядки и ½ л. вино на човек или 2 големи бири или 2 безалкохолни напитки на човек по избор, богата програма с полифонична музика, традиционни фолклорни албански танци, жива музика и възможност за много танци и забавление. Връщане в хотела. Нощувка.

 • 3 ден (понеделник) – ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ОСТРОВ КОРФУ
Закуска в хотела. Свободно време за разходки и плаж в курорта Саранда.
Възможност за еднодневна екскурзия до гръцкия остров Корфу срещу допълнително заплащане 65 евро/ 130 лева, разположен само на 2 морски мили от Саранда. Екскурзията се провежда гарантирано в ден понеделник и включва трансфер от / до хотела/ пристанището в Саранда с автобус, фериботни билети Саранда – остров Корфу – Саранда, посрещане на място на остров Корфу от автобус с английско-говорящ екскурзовод, разглеждане на двореца Ахилион в столицата Керкира с включена входна такса (бивша лятна резиденция на императрица Сиси), разходка до полуостров Канони с разглеждане на Мишия остров, разглеждане на града Керкира със свободно време за разходка по известната пешеходна улица Листон. (При група от 15 и повече души – български екскурзовод). Връщане в Саранда привечер. Вечеря в хотела по меню 19.30ч.-20.30ч. Нощувка в хотела.

 • 4 ден (вторник) – ЕКСКУРЗИЯ ДО ПРИРОДНИЯ ФЕНОМЕН „СИНЬОТО ОКО“ И ГИРОКАСТРО
Закуска в хотела. Свободно време разходки и плаж в курорта Саранда.
Възможност за допълнителна екскурзия до природния феномен „Синьото Око“ и града – музей ГИРОКАСТРО с местен екскурзовод – 25 евро/ 49 лева.
Отпътуване от Саранда за посещение на природния феномен „Синьото око“ – карстов извор, разположен на 117 метра надм. вис. сред прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО. /Посещението на езерото се осъществява само при добро и сухо време, поради характера на терена, необходимо е да се повърви пеша около 900 м.-1 км./ Заради кръглата си форма, наситения син цвят в центъра и светло син в периферията, извора наподобява човешко око, погледнато от горе. Точната дълбочина на извора не е изследвана, а водолазите, опитали се да достигнат дъното му, успели да достигнат само до 45 м. дълбочина поради налягането на водата, което винаги ги изтласква обратно! Извора изтласква 6 кубика вода в секунда, която е с температура 13 градуса. От тук дава началото си и река Бистрица, която е дълга 26 километра и посредством изградения изкуствен канал Вивари при Бутринт се влива в Йонийско море. Възможност да се насладите на разхладителна напитка или вкусен обяд в ресторанта до прозрачните води на феномена, да си купите натурални продукти и сувенити от магазинчето до извора или по-смелите да скочат или да се се изкъпят във водите на езерото. Посещение на Гирокастро (каменен град на хилядата стъпки – Сребърната Крепост от гръцки „Аргирокастро“), един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Наричат го още каменния град, заради добре запазените къщи от периода на Османската империя от 17 и 18 век. Пешеходна разходка с екскурзовод – разглеждане на старият град, родната къща на Енвер Ходжа - днес етнографски музей, крепостта Гирокастро с военния музей (не включва входни такси за Етнографския Музей и Военния Музей).
Връщане в Саранда привечер. Вечеря в хотела по меню 19.30ч.-20.30ч. Нощувка в хотела.

 • 5 ден (сряда) – ЕКСКЛУЗИВНО ЦЕЛОДНЕВЕН ТУР С ЯХТА ДО ЧАСТЕН ПЯСЪЧЕН ПЛАЖ
Закуска в хотела. Свободно време за плаж и разходки.

Възможност за ексклузивен целодневен яхт тур с плуване в кристалните води на Адриатика и посещение на частен плаж, който може да се достигне само по вода за слънчеви бани и къпане в кристалните води на Адриатика. Капацитета на яхтата е 35 души. Вкусен обяд на острова с местни специалитети и безалкохолна напитка, включен в цената срещу допълнително заплащане – 40 евро / 80 лева при минимум 20 души. Връщане в хотела в Саранда в късния следобяд. Вечеря в хотела по меню 19.30ч.-20.30ч. Нощувка в хотела.

 • 6 ден (четвъртък) – ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БУТРИНТ И КСАМИЛ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПЛАЖ
Закуска в хотела. Свободно време за плаж и разходки.
Възможност за екскурзия с местен екскурзовод за разглеждане на архиеологическия резерват БУТРИНТ, разположен само на 20 км. от Саранда. Разглеждане на археологическия комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите: храмът на Асклепий, Баптистерията, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. След двучасовата разходка във времето из Бутринт, посещение на селището Ксамил (наричан „Бора-Бора“ на Балканите) за плаж в някой от прекрасните пясъчни плажове, скътани измежду островчетата (чадър и шезлонг се заплащат или се ползват срещу консумация в някои от множеството таверни на плажовете) – цена 15 евро / 30 лева.
След пълноценния ден, съчетание на исторически впечатления и релаксиращ плаж, връщане в Саранда. Вечеря в хотела по меню 19.30ч.-20.30ч. Нощувка в хотела.

 • 7 ден (петък) – САРАНДА – ИГУМЕНИЦА – СОФИЯ – (625 км.)


Пакетните цени включват:
 • Транспорт със собствен лицензиран автобус за международен превоз по съответния маршрут.
 • 6 нощувки в хотел по избор на закуска и вечеря
 • Медицинска застраховка със ЗАД Булстрад Виена Иншуранс с асистанс с покритие 4000 евро
 • представител на Албена Холидейз по време на пътуването от София до Саранда и обратно.
 • обслужване на място от представител на местната фирма партньор
 • всички пътни, гранични и магистрални такси

Пакетните цени не включват:
 • допълнителни екскурзии
 • лични разходи
 • входни такси в посещаваните обекти

Доплащания:
 • Медицинска застраховка за лица от 65 до 74 години - доплащане 5 лв.
 • Медицинска застраховка за лица от 75 до 79 години - доплащане 10 лв.

 • Гарантирани места в АВТОБУСА от 2 до 4 ред се доплаща - 30 лева!
 • Гарантирани места в АВТОБУСА ПРЕД И ЗАД ВТОРА ВРАТА НА АВТОБУСА - 30 лева!

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ:
 • АЛБАНСКА ВЕЧЕР В ЗАМЪКА ЛЕКУРСИ - 28 евро (55 лева) на възрастен, 15 евро/ 30 лева за дете до 11г.
Замъка ЛЕКУРСИ е разположен на високо място над града Саранда с красива гледка към залива. Екскурзията включва трансфер с автобус от хотела до замъка и обратно, вечеря с традиционни албански плата с мезета и разядки и ½ л. вино на човек или 2 големи бири или 2 безалкохолни напитки на човек по избор, богата програма с полифонична музика, традиционни фолклорни албански танци, жива музика и възможност за много танци и забавление.

 • ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ГРЪЦКИЯ ОСТРОВ КОРФУ - 65 евро/ 130 лева на възрастен/ дете
Гръцкият остров Корфу е разположен само на 2 морски мили от Саранда. Екскурзията се провежда гарантирано в ден понеделник и включва трансфер от / до хотела/ пристанището в Саранда с автобус, фериботни билети Саранда – остров Корфу – Саранда, посрещане на място на остров Корфу от автобус с английско-говорящ екскурзовод, разглеждане на двореца Ахилион в столицата Керкира (бивша лятна резиденция на императрица Сиси) с включена входна такса, разходка до полуостров Канони с разглеждане на Мишия остров, разглеждане на града Керкира със свободно време за разходка по известната пешеходна улица Листон.

 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ПРИРОДНИЯ ФЕНОМЕН „СИНЬОТО ОКО“ И ГРАДА – МУЗЕЙ ГИРОКАСТРО С МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД – 25 евро/ 50 лева за възрастен, 15 евро / 30 лева за дете до 11г.,
Посещение на природния феномен „Синьото око“ – карстов извор, разположен на 117 метра надм. вис. сред прекрасен парк с невероятна природа и причудлива растителност, защитен обект на ЮНЕСКО. /Посещението на езерото се осъществява само при добро и сухо време, поради характера на терена, необходимо е да се повърви пеша около 900м.-1 км./ Заради кръглата си форма, наситения син цвят в центъра и светло син в периферията, извора наподобява човешко око, погледнато от горе. Точната дълбочина на извора не е изследвана, а водолазите, опитали се да достигнат дъното му, успели да достигнат само до 45 м. дълбочина поради налягането на водата, което винаги ги изтласква обратно! Извора изтласква 6 кубика вода в секунда, която е с температура 13 градуса. От тук дава началото си и река Бистрица, която е дълга 26 километра и посредством изградения изкуствен канал Вивари при Бутринт през 1958 год. се влива в Йонийско море. Възможност да се насладите на разхладителна напитка или вкусен обяд в ресторанта до прозрачните води на феномена, да си купите натурални продукти и сувенири от магазинчето до извора или по-смелите да скочат или да се се изкъпят във водите на езерото. Посещение на Гирокастро (каменен град на хилядата стъпки – Сребърната Крепост от гръцки „Аргирокастро“), един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Наричат го още каменния град, заради добре запазените къщи от периода на Османската империя от 17 и 18 век. Пешеходна разходка с екскурзовода – разглеждане на старият град, родната къща на Енвер Ходжа - днес етнографски музей, крепостта Гирокастро с военния музей (не включва входни такси за Етнографския Музей и Военния Музей).

 • ЕКСКЛУЗИВЕН ЦЕЛОДНЕВЕН ЯХТ ТУР С ПЛУВАНЕ В КРИСТАЛНИТЕ ВОДИ НА АДРИАТИКА И ПОСЕЩЕНИЕ НА ЧАСТЕН ПЯСЪЧЕН ПЛАЖ С ОБЯД - 30 евро / 60 лева на възрастен, 25 евро/ 50 лева за дете до 11г. при минимум 20 души.
До плажа, може да се достигне само по вода за слънчеви бани и къпане в кристалните води на Адриатика. Капацитета на яхтата е 35 души. Вкусен обяд на плажа с местни специалитети, риба и напитка и свободно време за плажуване.

 • ЕКСКУРЗИЯ С МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД ДО БУТРИНТ И ПОСЕЩЕНИЕ НА „БОРА-БОРА НА БАЛКАНИТЕ“ – КСАМИЛ ЗА ПЛАЖ – цена 15 евро / 30 лева за възрастен, 10 евро/ 20 лева за дете до 11г.
Разглеждане на археологическия комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите: храмът на Асклепий, Баптистерията, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. След двучасовата разходка във времето из Бутринт, посещение на селището Ксамил (наричан „Бора-Бора“ на Балканите) за плаж в някой от прекрасните пясъчни плажове, скътани измежду островчетата (чадър и шезлонг се заплащат или се ползват срещу консумация в някои от множеството таверни на плажовете).

Забележка:
 • Цените на екскурзиите са валидни при група от минимум 20 човека и се заявят и заплащат в България.Туроператорът си запазва правото да променя последователността и реда за провеждане на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия и работни времена на обектите на място.
 • Цените включват: Транспорт с климатизирани автобуси. Екскурзоводско обслужване по време на туровете с местен екскурзовод и водач от Албена Холидейз
 • Цените не включват: Входни такси на посещаваните обекти и обяди (освен където е упоменато)
 • Входни такси:
Синьото Око: - 50 албански леки
Гирокастро: Военния музей – 200 албански леки, Етнографския музей в къщата на Енвер Ходжа – 200 албански леки
Бутринт: Архиологическите разкопки – 700 албански леки

Часово време: България – 12,00ч., Албания – 11.00ч.
Валута: АЛБАНСКИ ЛЕК - 100 Албански леки = 1,70 лева


Изберете хотел по програмата