Екзотично

Нова Година 2025 на Ривиера Мая, 27.12.2024 - 05.01.25г.
Маршрут:
София-Истанбул-Канкун-Истанбул-София

Продължителност:
10 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:
27.12.2024 г.

от 4999 лв.
Програма
7 нощувки на Карибите на база ALL inclusive в BARCELO MAYA 5*

Дати на отпътуване: 27.12.24 - 05.01.2025г.


Ривиера Мая (Riviera Maya) е разположена на източното крайбрежие на полуостров Юкатан (Yucatan), до Канкун, който е планиран през 1967 като курорт, който да привлече американските туристи и чуждата им валута. Докато в Канкун се съсредоточават нощния живот и развлеченията, на Ривиера Мая се развива един по-природосъобразен туризъм насочен към семейните почивки. Хотелските комплекси на Ривиерата също са луксозни и с достатъчно развлечения, но акцентът пада върху Природата. На Ривиера Мая се намират някои от най-красивите плажове на Карибите ( и не само) и вторият по големина бариерен риф в света, които идеално се съчетават с древното наследство на маите - Чичен Ица и всички останали пирамиди и архитектурни забележителности.
В близост са разположени и два големи тематични природни парка, на чиято територия са запазени множество руини и исторически забележителности – Шкарет (Xcaret) и Шел Ха (Xel Ha). Освен запознаване с наследството на древни цивилизации, на ривиерата можете да правите тен и да плувате с делфини или в сеноти, да се веселите на пиратски кораб и разбира се - просто безмълвно да съзерцавате околната красота с коктейл в ръка...


Програма:

1 ден, 27.12.24г. - София - Истанбул - Канкун
Явяване на летище София в 13:30 - 13:45 за полети до Канкун през Истанбул. Отпътуване за Истанбул в 15:55. Пристигане в Истанбул в 18:25. Престой на летище (багажа не се получава). В 21:50 - отпътуване за Канкун.

2 ден, 28.12.24г. - Канкун / Ривиера Мая
Пристигане в Канкун в 08:20. Получаване на багажа. Посрещане. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за почивка. Вечеря .Нощувка.

3 ден, 29.12.24г. - 8 ден, 03.01.25г. - Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за почивка или по желание екскурзия, срещу допълнително заплащане. Нощувка.

4 ден, 30.12.24г. - Ривиера Мая, екскурзия до Чичен Ица (включена в цената).
Закуска. Екскурзия до древния град Чичен Ица - едно от седемте нови чудеса на света, с включен обяд.
Древният град Чичен Ица е един от най-впечатляващите археологически обекти в световен план. Пирамидата на Кукулкан, датираот VI в. след новата ера. Височината на пирамидата е 30 м., а дължината на страните ѝ е 55 м. Има стълба с 365 стъпала, водеща нагоре, символизиращи дните на годината. В храма на върха на пирамидата са били принасяни в жертва на Кукулкан пленени войни от вражеските армии. Тук се откриват доказателства за изключително напреднало познание, непонятно и днес. Следва посещение на намиращите се наблизо Храм на черепите, Храм на ягуара, игрището, площада с хилядата колони, свещенната стена, легендарната обсерватория на маите, в която е създаден изключително прецизния календар. Името „Чичен Ица“ означава „При устието на кладенеца на Ица“. Това произлиза от "chi', което означава "уста" или "ръб", и chʼen или chʼeʼen, което означава "кладенец". Itzá е името на етническа група, която е придобила политическо и икономическо господство по тези земи.
По време на пътуването се посещава и един от Sacred Cenote или "свещен кладенец", намиращ се в средата на джунглата, скрит сред дивна растителност. Възможност за плуване с сладководните води, пазещи тайните на древни цивилизации. Следва вкусен обяд на шведска маса с типични ястия от кухнята на Юкатан и отпътуване към хотела на Ривиера Мая. Пристигане в хотела около 17:00-17:30 ( според движението на групата). Вечеря. Нощувка.

5 ден, 31.12.24г. - Ривиера Мая, посрещане на Новата 2025 г.
Закуска. Свободно време за почивка. Около 20:00 - Гала -вечеря за посрещане на 2025г.
Честита Новата 2025г.!
Нощувка.

9 ден, 04.01.25г. - Канкун - Истанбул - София
Закуска. Около 10:30 - трансфер до летището за полет до Истанбул. Отпътуване за Истанбул в 14:30.

10 ден, 05.01.25г. - Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 10:35, (не се получава багажа). Престой на летище. Отпътуване за София в 14:45. Пристигане в София, Т2 в 15:05.
Край на програмата


Условия за резервации:
• При записване се внася депозит от 1000 лв.
• Пълно плащане се прави до 45 дни преди отпътуване

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
• при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа, с изключение на такса за резервация в размер на 100 лв. на човек.;
• между 89-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
• при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 3 месеца преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.


АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКИ И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:
• При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 14 дни от деня на анулацията;
• При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК.
• При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка, свързана с COVID 9 или друго, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Какво не покрива застраховката?

• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
• Опит за самоубийство или самоубийство;
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения, масови събития, които засягат множество хора за едно и също време

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

• Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
• Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
• Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.


Разписание:

TK 1032 27.12.24, София-Истанбул 15:55 18:25
TK 0189 27.12.24, Истанбул-Канкун 21:50 08:20+1
TK 0181 04.01.25, Канкун-Истанбул 14:30 10:35+1
TK 1031 05.01.25, Истанбул-София 14:45 15:05

Превозвач: Турски авиолинии
Вид използван транспорт: Самолет и Автобус


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Няма санитарни и медицински изисквания за пътуването.
• Офертата важи при минимум 16 туриста;
• Срок за уведомление за несъбран минимум – 60 дни преди заминаване.
• Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
• Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други, идентични по категория и качество;
• Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
• Промяна на цената е възможна при промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
• Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане и 2 свободни страници.
• За деца под 18г., пътуващи без единия родител - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 2 копия). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.


Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Мексико.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.


Допълнителни екскурзии:


• Парка Ешкарет (Xcaret) – Ривиера Мая - Цена: 210 щ.д., Включва: обиколка и обяд.

Xcaret е природен парк с повече от 50 атракции за всички възрасти, идеален за цялото семейство. Тук можете да плувате в подземни реки, да се разхождате по пътеки в средата на джунглата и да обикаляте
мистериозни пещери. Можете да открийте нови цветове в градината на пеперудите и мистериите на морското дъно в аквариум Кораловия риф. Ще имате възможността да видите животинските видове на региона ягуари, фламинго и много други екзотични птици. В парка има няколко атракциона, които трябва да посетите, като древните останки от руините на маите, Музея на Мексико за популярно изкуство, класическа хасиенда и Параклис Гуадалупе (Guadalupe Chapel). Насладете се на мексиканската култура с предиспански танци, charrería и великолепното представяне на шоу програмата Xcaret México Espectacular, с участието на повече от 300 артисти. В Xcaret Riviera Maya има голямо разнообразие от ресторанти, с типична традиционна кухня и не само. Ако желаете ще имате възможността да плувате с делфин или да направите шнорхелинг в подводни пещери. Изключително колоритно изживяване, което накрая ще завърши с богата шоу програма, показваща културата на древните маи и битките, водени на Чичен Ица.
Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.


• Tulum - полудневна - Цена: 80 щ.д. ( мин. 8 човека) Без обяд.

Посетете една от най-важните археологически зони за културата на маите: Тулум. Както и плажът Тулум, обявен за четвъртият най-красив в света!
Какво включва: Трансфери за малки групи, вход за Тулум, сертифициран водач.
Какво е необходимо: Затворени обувки, допълнителна дрехи за смяна , бански костюм, слънцезащитен крем, кърпи и пари в брой или кредитна карта за допълнителни разходи.
Времетраене: Приблизително 6 часа включвайки трансферите.


• Тour Xenote - целодневна - Цена: 150 щ.д. Включва: обяд и екипировка на шнорхелинг.

Обиколката Xenotes съчетава вълнението от експедиция до четири сеноти ( природни кладенци под земята) в сърцето на джунглата и контакт с природата чрез приключенски дейности във всяко едно от тях: спускания, zip line, каяк и водни изследвания.
На изхода на първия сеноте, можете да се насладите на вкусен сладък хляб и топли напитки. За обяд се предлага оригинален пикник в средата на джунглата. Това е обиколка, която се провежда в малки групи, за по-голям комфорт и съжителство между участниците.

Какво включва: Трансфери, посещение на четири различни вида сеноти с дейности като спускане, zipline, каяк и плуване, кафе, вода Jamaica и сладък хляб на изхода на всеки от сенотите, пикник за обяд ( включва супа в стил жулиен, студен бар с качествени меса и сирена, поднесени с разнообразни селски хлябове и топинги, за да приготвите сами ястия, придружени със салати.), вода, кафе и бира. Спасително жилетка, хавлии, тоалетни, съблекални и душове.

Какво е неоходимо: Слънцезащитен крем, слънчеви очила, бански костюм, сандали, шапка, допълнителна дрехи за смяна и пари в брой или кредитна карта за екстри.
Времетраене : Приблизително 9 часа включвайки трансферите.
Забележки: Забранена е за деца под 6-годишна възраст, бременни жени, хора с проблеми с кръста, астма, хипертония и диабет и на Zip line минималната височина е от 1,40 и 40 кг.

• Tour Xenses - полудневна - Цена: 120 щ.д.

Xenses е парк с повече от 15 дейности, които да извършите във фантастично пътешествие по суша, въздух и вода, за да активирате отново сетивата и е идеален за наслада от непознати преживявания.
Отпуснете се и се увлечете от преживявания, пълни с предизвикателства за ума, да изследвате нови усещания и да осъзнаете всичко, което тялото може да почувства; само по този начин ще се почувствате като Сенсей, владетел на сетивата.

Какво включва: Трансфер хотел-парк-хотел
Не включва : Не са включени храна и напитки
Какво е необходимо: Удобни обувки и дрехи, бански костюм, кърпа, слънцезащитен крем, пари в брой или кредитни карти за допълнителни разходи
Времетраене : 6ч, включвайки трансферите.

• Isla mujeres - Островът на Жените - целодневна - Цена : 130 щ.д. Включва : обяд с напитки.

Тур за забавление на парти катамаран, музика и шнорхелинг.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Мексико.
Вид използван транспорт: Самолет и Автобус

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,959 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.
Дата

Цената включва:

• Самолетни билети София - Истанбул - Канкун - Истанбул – София
• Чекиран багаж 2 по 23 кг. на човек + 6-7 кг. ръчен багаж
• 7 Нощувки в хотел 5* на Ривиера Мая на All Inclusive база на изхранване
• Трансфери летище – хотел – летище
• Посрещане и обслужване на място на български език
• Екскурзия до древния град на маите Чичен Ица, затворен тур само за групата
• Гала-вечеря на 31.12.2024г.
• Горивни такси
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек

Цената не включва:

• Градска такса - 196 мекскикански песо (около 15 лева) платими на рецепция при настаняване
• Лични разходи
• Застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19.
• Допълнителни екскурзии (виж по-долу)
Изберете хотел по програмата
Barcelo Maya Beach, Caribe, Colonial
Канкун, Мексико
4999 лв.