Екзотично

Нова година 2024 на остров Бали с възможност за посещение на остров Ява
Маршрут:
София – Истанбул – Денпасар – Бали – Денпасар – Истанбул – София

Продължителност:
10 дни / 7 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати на отпътуване:

от 2706 €
Програма
1‘ви ден 27.12.2023: София– Истанбул
Среща на летище София, Терминал 2 / пред гишетата на турски авиолинии / в 19:00 ч. с водача на групата  за полет София-Истанбул с редовен полет TK 1030 на Turkish Airlines в 21:30 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:55 ч.

2‘ри ден 28.12.2023: Истанбул- Бали
Кратък престой и полет за Денпасар с редовен полет TK66 на Turkish Airlines в 01:50 ч. Пристигане в 19:15 часа местно време. Посрещане от фирмата партньор, трансфер и настаняване в избрания от хотел. Свободно време. Нощувка..

3‘ти ден 29.12.2023: о. Бали
Закуска. Свободно време за самостоятелна почивка. Нощувка.

4’ти ден 30.12.2023: о-в Бали- Обзорна обиколка на острова с обяд (включена в пакетната цена)
Закуска. В 10:00 ч. - начало на обзорна туристическа обиколка на о-в Бали.
Предстои ни да се запознаем с местните изкуства и впечатляващите гледки на активния вулкан Батур. Село Батур е известно с храмовия комплекс, посветен на богинята на водата – „Пура Улун Дану Батур“, който е вторият по важност за жителите на острова след „Пура Бесаких“. Още от самото си създаване през 11 в. храмът и селото се намирали под калдерата, в подножието на вулкана. При разрушително изригване на Батур през 1917 г. били опустошени 65 хиляди къщи и 2500 храма в района. Единствено храмът „Пура Улун Дану Батур“ бил непокътнат. Местните жители приели това за поличба и отново построили селото на същото място. Няколко години по-късно обаче при ново изригване лавата заляла целия комплекс, само пагодата на водната богиня била пощадена от огнената стихия. Селяните преместили светинята на най-високия и отдалечен край на калдерата и изградили днешния храм и ново село.
Обяд в местен ресторант (включен).
Следобед отпътуване към Тампаксиринг – в близост до градчето се намира храмът „Пура Тирта Емпул” – един от най-значимите храмове на острова, известен с изворната си вода, която според вярванията на хиндуистите очиства тялото и душата. Храмът е основан около голям подземен водоизточник през 962 г. В двора му има два големи басейна със светена вода, където се извършват ритуали по пречистване и опрощаване на грехове. Територията на храмовия комплекс е много красива – наоколо расте пищна зеленина, сред която са изградени 20 богато украсени павилиона, посветени на различни богове.
Връщане в хотела. Нощувка.

5‘ти ден 31.12.2023:  Бали – о-в Нуса Пенида
Закуска. 09.00 ч целодневна екскурзия до о. Нуса Пенида, който често се нарича остров "син рай" (срещу допълнително заплащане от 175 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г.).
Нека заедно изследваме този тропически рай който всяка година привлича хиляди туристи с многобройните си плажове и девствени коралови рифове с богата тропическа фауна. Тук, освен десетки видове корали и тропически риби, ще видим и други животни, включително морски костенурки. Един от заливите на острова, Crystal Bay е истинско бижу за водолазите. До обяд ще можем да се насладим на прекрасните лагуни, да поплуваме със шнорхел или да се повозим на воден банан. На обяд ще се отправим с джипове по вълнуващ маршрут: през хълмовете Каю Пандак, ще видим красиви плантации и след няколко обиколки на последния състезателен участък за добавяне на адреналин ще се отправим към село Бенгкел, което е известно с красивите оризови тераси. Именно по тях ще имаме кратък трекинг, където ще се насладим на гледката към красивата долина с оризови тераси. След кратка спирка ще продължим през местните села до водопада, който е скрит от главните пътища. Свободно време за плуване в освежаващия водопад или просто да си направим отлични снимки (казват, че ако плувате във водопада в деня на пълнолунието, всички най-съкровени желания ще се сбъднат!) Завръщане в хотела следобяд. Подготовка за новогодишната нощ! Празнична новогодишна вечеря!

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА !

6‘ти ден 01.01.2024:  Бали – Храмовия комплекс Танах Лот
Закуска. Възможност за следобедна полудневна екскурзия до храмовия комплекс Танах Лот (Tanah Lot) (не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане от 80 евро за възрастен и 60 евро за деца до 11г.) – един от най-известните храмове в Бали.
 Разположен е върху скална формация на около 20 км от Денпасар. В превод от балинезийски Tanah Lot означава „Земя сред морето”, образувана от океанските вълни в продължение на хилядолетия. Според легендата храмът е построен през 15 век от пътуващ монах от Ява, който видял красивата скала-остров и се заселил на нея. След построяването си, храмът се превърнал във важна част от митологията и историята на Бали. Екскурзията ни ще продължи с посещение на Pura Luhur Batukaru – забележителен храмов комлекс, разположени сред буйна тропическа растителност. С този тур ще посетим и балинезийското селце Jatiluwih, известно с красивите оризови тераси, както и храм Pura Taman Ayun, отличаващ се със своите величествени порти и извисяващи се към небето кули, посветени на боговете. Връщане в хотела . Нощувка

7‘ми ден 02.01.2024: Бали – Убуд – Батубулан 
Закуска в хотела. Свободно време за почивка или опции за допълнителни екскурзии:
1. Целодневна екскурзия до културното сърце на Бали - Убуд и планинското селище Бедугул с невероятна гледка към езерото Братан и красивия храм Улун Дану (срещу допълнително заплащане от  95 евро за възрастен и 70 евро за деца до 11г.).
След закуска ще се отправим към село Батубулан, за да присъстваме на танцово представление Barong и Keris. Ще посетим художествените и занаятчийските селища - Целук, известен с изделията си от сребро и злато, Батуан и неговите художниците, Мас и ръчно изработените дърворезби и разбира се Убуд, градът на изкуството, музиката и танците. След това ще продължим към Маймунската гора (Monkey Forest Ubud) – парк, в който маймуните се разхождат спокойно сред хората и може да ги нахраните, но внимавайте, те са много опитни крадци! От там ще се отправим към Кралския дворец в Убуд, който е и дом на традиционния пазар на изкуствата. На обяд ще имаме възможност да опитаме балийската кухня в местен ресторант, а след това ще продължим до Слонова пещера (Goa Gajah) - индуистки медитационен център, датиращ от 11-ти век. Обиколката ни ще продължи с храма на свещената вода - Тирта Емпул. Повече от хиляда години балийските поклонници са привлечени от храма, за чието свещено изворче се казва, че е създадено от самия бог Индра и има лечебни свойства. Традицията на ритуалното къпане продължава почти непроменена и днес. Всеки, който желае, може да се потопи в балийския извор и да мине през всичките 15 чучура.  Завръщане в хотела. Нощувка.
 
2. Целодневно сафари в новооткритият парк на Бали. "(срещу допълнително заплащане от 165 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г. при 4 човека в джип).
Този парк ще ви даде възможност за едно уникално пътуване и възможност да бъдете сред повече от 50 вида животни. Няма клетки и всички животни се разхождат в огромни заграждения с естественото си местообитание. За лъвовете-просторни тревни площи, езера и сенчести пещери, за маймуните са дървета с Лиани, за хипопотами – блато, а за Козирози – планински склонове. Сафари буса ще ви преведе през неравната джунгла, през различни региони на нашата планета : Индонезия, Африка, Индия, долината на Амазонка, а рейнджърът, който ви придружава, ще ви разкаже много интересни факти от живота на жителите на парка. Разходката из парка с джип е уникално и интерактивно приключение за цялото семейство! Седейки в джип, можете да видите на една ръка разстояние тигри, лъвове, хипопотами, маймуни, носорози, щрауси и други животни, които се разхождат спокойно в загражденията на парка в естествената си среда. Насладата за деца и възрастни е гарантирана!
 
8‘ми ден 03.01.2024: Бали – остров Ява /Боробудур – Прамбанан/ (срещу допълнително заплащане от 350 евро за възрастен и 250 евро за деца до 11г)
Закуска. Екскурзия до остров Ява. В 07.20 ч. – полет Денпасар – Джогджакарта, Ява. Пристигане в Джогджакарта в 07.50 ч. Пътуване към Боробудур – най-големият будистки храм на земята, едно от забравените чудеса на света, построен през 800 г. Почивка за обяд. След което продължаваме към храма Прамбанан /10 в./ – един от най-красивите и най-високите хиндуистки храмове в света, извисяващ се на цели 47 метра височина. Храмовият комплекс е въплъщение на триумфа на индуизма на остров Ява. Състои се от три основни постройки, разположени в глания двор с лице на изток, които носят божествените имена - Вишну, Брахма и Шива. Следобед – трансфер до летището и полет Джогджакарта - Денпасар в 15.40 ч. Пристигане в Денпасар в 18.05 ч. Връщане в хотела. Нощувка.

9‘ти ден 04.01.2024: Бали - Истанбул
Закуска. Свободно време за самостоятелна почивка. Освобождаване на стаите в хотела на обяд. В 17:30 ч. трансфер до летището за полет на Турски Авиолинии в 21:25 ч.
 
10‘ти ден 05.01.2024: Истанбул- София
Кацане в Истанбул в 05:40 ч. и кратък престой.  Полет Истанбул-София в 08:45 ч.  Пристигане в София на Терминал 2 в 09:05 ч. местно време.

ИЗЧЕРПАНИ МЕСТА!

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Хотел Merusaka Nusa Dua 5* / Deluxe Pool Access room
Период На човек в двойна стая Единична стая Дете 2-12 г. Доплащане
за HB
Възр./Дете
Доплащане
за All Incl.
Възр.
Доплащане
за All Incl.
Дете.
27.12.23 – 05.01.24 2706 €/
5293 лв.
3329 €/
6512 лв.
2250 €/
4402 лв.
245 €/
479 лв
620 €/
1212 лв
336 €/
658 лв
 
 Забележка: Задължително доплащане за празнична Новогодишна вечеря - очаквайте !

Хотел Nusa Dua Beach Hotel & Spa 5* / Premier room / BB
Период На човек в двойна стая Единична стая Трети Възрастен Дете 2-10,99 г. Допл.
за HB
Възр.
 
Допл.
за HB
Дете
Допл.не
за FB
Възр.
Допл.е
за FB
Дете.
26.12.23 – 04.01.24 2909 €/
5690 лв.
3735 €/
7306 лв.
2573 €/
5033 лв.
2448 €/
4788 лв.
343 €/
672 лв.
172 €/
336 лв.
504 €/
986 лв.
252 €/
493 лв.
 
 
Забележка: Доплащане за празнична Новогодишна вечеря -  130 eur – възр. / 70 eur - дете!


Хотел Melia Bali Beach 5* / Premium room - STOP SALE!
Период На човек в двойна стая Единична стая Трети Възрастен Дете 2-10,99 г. Доплащане
за HB
Възр.
Допл.
за HB дете
All Incl.
Възр.
All Incl.
Дете.
27.12.23 – 05.01.24 2909 €/
5690 лв.
3735 €/
7306 лв.
2573 €/
5033 лв.
2287 €/
4474 лв.
378 €/
739 лв
 
203 €/
397 лв
588 €/
1150 лв
308 €/
602 лв

Забележка:
Задължително доплащане за празнична Новогодишна вечеря -  150 eur – възр. / 75 eur - дете!
Задължително доплащане за празнична Новогодишна вечеря за туристи заплатили пакет All Inclusive -  75 eur – възр. / 40 eur - дете!
 
Хотел Westin 5* Nusa Dua/ Premium room
Период На човек в двойна стая Единична стая Трети Възрастен Дете 2-10,99 г. Доплащане
за HB
Възр.
Допл.
за HB дете
All Incl.
Възр.
All Incl.
Дете.
27.12.23 – 05.01.24 2811 €/
5499 лв.
3539 €/
6923 лв.
2391 €/
4677 лв.
2273 €/
4447 лв.
357 €/
739 лв
 
203 €/
397 лв
588 €/
1150 лв
308 €/
602 лв

Забележка:
Задължително доплащане за празнична Новогодишна вечеря -  186 eur – възр. / 95 eur - дете!
Доплащането за новогодишната вечеря не включва напитките които се заплащат на място!

Хотел Grand Hyatt 5* Nusa Dua/ Ocean view room
Период На човек в двойна стая Единична стая Трети Възрастен Дете 2-10,99 г. Доплащане
за HB
Възр.
Допл.
за HB дете
Допл.
за FB
Възр.
Допл.
за FB
дете
27.12.23 – 05.01.24 3182 €/
6224 лв.
4281 €/
8374 лв.
2391 €/
4677 лв.
2140 €/
4186 лв.
322 €/
630 лв
 
161 €/
315 лв
581 €/
1136 лв
280 €/
548 лв

Забележка: Доплащане за празнична Новогодишна вечеря - очаквайте!
 
Хотел Laguna Resort 5* Nusa Dua/ Deluxe room Lagoon View
Период На човек в двойна стая Единична стая Трети Възрастен Доплащане
за HB
Възр.
Доплащане
за FB
Възр.
27.12.23 – 05.01.24 3546 €/
6936 лв.
4722 €/
9236 лв.
2853 €/
5581 лв.
252 €/
493 лв
441 €/
863 лв

Забележка: Задължително доплащане за празнична Новогодишна вечеря - 195 eur - възр. / 65 eur - дете!


Цената е на човек и включва:
 • Самолетен билет София-Истанбул-Денпасар-Истанбул-София с Турски авиолинии, позволен чекиран багаж до 40 кг., разделен в 2 части по 20 кг; Ръчен багаж до 8 кг.
 • Летищни такси;
 • 7 нощувки на съответния пансион в хотел по избор на о. Бали
 • Трансфери летище-хотел-летище на о. Бали;
 • Обзорна обиколка на о. Бали;
 • Входни такси за посещаваните обекти по включените турове в програмата;
 • Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място, с превод на български;
 • Медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро в ЗД Дженерали;
 • Водач от агенцията по време на цялото пътуване при минимум 15 пътуващи.
Цената не включва:
 • Виза при пристигане на о. Бали ~ 50 USD
 • Новогодишна вечеря
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии, които се заплащат и заявяват на място.
Разписание на полетите с АК Turkish Airlines:
ТК 1030 27.12 СОФИЯ 21:30 ИСТАНБУЛ 23:55
ТК66 28.12 ИСТАНБУЛ 01:50 ДЕНПАСАР 19:15
ТК67 04.01 ДЕНПАСАР 21:25 ИСТАНБУЛ 05:40 (+1 day)
ТК 1027 05.01 ИСТАНБУЛ 08:45 СОФИЯ 09:05

Часова разлика по време на пътуването между:
София, България и Индонезия е: + 6 часа
 
Условия за записване:
 • При записване се внася  депозит от 1500 лева
 • Пълно плащане се прави до 45 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Допълнителна информация: 
 • Пакетните цени са групови и са валидни при минимум 15 пътуващи.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв.;При увеличение или намаление на курса в рамките на 5%, агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Изисква се поставяне на виза на място за Бали / ~ 50 USD /
 • Считано от 13.06.2023 отпадат изискванията за представяне на Сертификат за ваксинация за Ковид 19!
Вид използван транспорт: Самолет и Автобус

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
 • при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 7 дни преди датата на отпътуване при чартърни полети, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалната смяна на имена в хотела.
Условията за пътуване по време на пандемията от Covid-19 са променливи и финалните такива ще бъдат оповестени от туроператора при наближаване на датата на заминаване.
В случай на извънредно положение или епидемична обстановка, клиентите са напълно информирани, че условията на пътуване могат да бъдат променяни и динамични, съобразявайки се с актуалната обстановка преди осъществяване на пътуването. Туроператорът ще уведомява клиентите си своевременно при всяка промяна на условията на пътуване.

Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.
 
Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:
 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индонезия.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1329230126000001 на ЗК „ДЖЕНЕРАЛИ”АД.